Als je graag lid wil worden van scouting vinden wij het altijd erg leuk als je eerst een keertje komt kijken. Een goede start is altijd eerst te kijken in welke speltak je zou horen. De leeftijden staan vermeld in de algemene informatie. Neem dan even contact op met de schipper van die speltak zodat wij weten dat je een keertje komt kijken. Zo voorkom je ook dat je voor een dichte deur staat als we een keer een activiteit ergens anders hebben.

Weet je niet bij welke speltak je moet zijn? Dan kun je altijd contact opnemen met onze groepsbegeleider. Hij kan je meer vertellen over onze groep en de activiteiten. Kijk ook even op de pagina met algemene informatie.

Inschrijven

Als je al vaker bent komen kijken en je lid wilt worden van onze scoutinggroep, lever dan het ingevulde inschrijvingsformulier en gezondheidsformulier bij de staf in. Deze documenten vind je hier. Met dit inschrijfformulier wordt je ingeschreven bij Scouting Vreeswijk. Deze inschrijving wordt ook geregisteerd bij Scouting Nederland. Deze inschrijving wordt verwerkt in Scouts Online(SOL). Hiervoor kan ook een account worden aangemaakt om gegevens te wijzigen.

Installeren

Eens per jaar worden de nieuwe leden bij hun speltak geïnstalleerd. Bij de installatie worden nieuwe leden welkom geheten door de andere leden van de speltak. Ook wordt de eed afgelegd, waarna de leden insignes ontvangen voor op hun uniform en een groepsdas ontvangen. Meestal vind dit medio september plaats. Tijdens de installatie krijgen de nieuwe leden alle insignes en een groepsdas. Hiervoor vragen wij een bijdrage van €10.

Website

Naast de officiële aanmelding (voor contributie e.d.) kan je je het beste ook inschrijven op deze website. Dat kan je hier doen (opent in een nieuw tabblad). Je kunt heel veel met de website:

  • Je kunt je aanmelden op nieuwsbrieven, waardoor je op de hoogte blijft van het laatste nieuws en de activiteiten. De nieuwsbrieven via de e-mail gebruiken we als hoofdcommunicatiemiddel. De laatste algemene nieuwsbrieven vind je hier. De laatste nieuwsbrieven voor de ouders van de Dolfijnen vind je hier.
  • Je kunt je aanmelden voor activiteiten. Hiervoor moet je ingelogd zijn.
  • Na het inloggen zie je op de voorpagina (www.prinsbernhardgroep.nl) altijd een telefoonlijst die up-to-date is.