Image

De stam van de Prins Bernhardgroep heeft zichzelf genoemd naar de beroemde koning Cambrinus. Hij wordt ook wel de koning van het bier genoemd en is de heilige beschermheer van de brouwerij werkers. Er wordt gezegd dat hij zich in het gebied van Belgiƫ, Nederland en Duitsland op hield om onze voorouders te leren hoe zij de belangrijkste ingrediƫnten van bier moesten verbouwen en hoe het bier gebrouwen moest worden. Echter, er bestaat een heleboel verwarring over deze koning. Vele landen claimen dat zij deze Koning Cambrinus als inwoner in het verleden hebben gehad.

Er wordt gezegd dat hij elke 30ste april 's avonds verschijnt in het plaatsje Gradfenburg. Zoek maar op waar dit ligt!??! Maar Cambrinus die lustte best een pilsje en drinkt elke dertigste april aan de duivelstafel met oude koningen uit Frankrijk en andere Geesten.

Wat doet de Cambrinusstam

De Cambrinusstam is een groep 'mannen' en 'vrouwen' vanaf 18 jaar. Vaak al vanuit verleden bij de groep betrokken. Daarnaast zit alle actieve leiding van de verschillende speltakken bij dit zeer gezellige gezelschap. Gewoon weg voor de ontspanning zonder leiding hoeven te geven.

Voor de verschillende speltakken van de Prins Bernhardgroep is de Cambrinusstam onmisbaar. Zo helpen zij bij het organiseren van grote activiteiten binnen de groep en binnen admiraliteit 12 'Neerlands Midden'. Ook op de zomerkampen van de Dolfijnen en Zeeverkenners helpen zij mee met het organiseren van spellen en bij het koken. De stam is geheel vrijblijvend.

De stam organiseert op jaarlijkse basis een winterhike in bijvoorbeeld de Ardennen of Duitsland ( hoe kouder, hoe beter). Tijdens deze hike wordt er buiten overnacht en neemt iedereen zijn eigen eten en drinken mee.
Ook is de stam altijd in voor een feestje. Iedere twee jaar wordt er een feest georganiseerd voor alle vrienden, bekenden en andere scoutinggroepen. De thema's die reeds de revue hebben gepasseerd zijn: Beachparty, balloonparty en jungleparty.