Wanneer we met Scouting bezig zijn, gaat het om samen plezier hebben tijdens onze Scoutingactiviteiten. Wanneer we aan Scouting denken, denken we niet gelijk aan ongewenst gedrag. Maar naast alle leuke, vrolijke en leerzame momenten kunnen we hier helaas soms wel mee te maken krijgen.

Natuurlijk volgen wij het beleid van Scouting Nederland en hanteren wij onder andere als voorzorgsmaatregel de eis dat elke persoon in de leiding, een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) moet overhandigen. Helaas is het dan nog steeds denkbaar dat er ooit sprake kan zijn van (het vermoeden van) ongewenst gedrag.

Wil je nalezen wat het beleid van Scouting Nederland is, en de Scouting Nederland gedragscode downloaden? klik dan hier.

Het is ontzettend belangrijk dat je niet met problemen blijft rondlopen. Je kunt natuurlijk altijd iemand van de groep in vertrouwen nemen, maar soms wil je liever naar iemand toe die niet direct bij de groep betrokken is. Alle (jeugd)leden, stafleden en ouders kunnen bij moeilijkheden een beroep doen op onze vertrouwenspersoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen zoals:

  • pesten
  • alcohol
  • drugs
  • geweld
  • ongewenste intimiteiten
  • problemen of conflicten met of tussen stafleden
  • problemen of conflicten met het bestuur. 

Voor onze vereniging kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon Judith Kennis. E-mailadres vertrouwenspersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor alle duidelijkheid: de vertrouwenspersoon zal jouw informatie vertrouwelijk behandelen en daarover geen mededelingen aan derden doen zonder dat dit met jou besproken is. Als er nog een nadere toelichting nodig is of dat er nog verdere vragen zijn kan je altijd contact opnemen met de verenigingsvoorzitter of de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..