De speltak Dolfijnen bestaat uit een groep jongens en meisjes tussen de 7 en de 10 jaar. Op zaterdagochtend tussen 10.30 uur en 12.30 uur hebben de Dolfijnen opkomst op Fort Vreeswijk. Tijdens een opkomst spelen we spellen zoals buskruit, levend stratego en dweilhockey. Ook gaan we kanoën en behandelen we insignes. Op deze wijze maken de Dolfijnen kennis met eigenschappen als doorzettingsvermogen, inzicht, en zelfvertrouwen. Ook de sociale ontwikkeling wordt op een speelse manier gestimuleerd. Ze krijgen besef van een zekere structuur, van leiding en van normen en waarden.img_0944

Wij zouden geen waterscouting groep zijn als we niks zouden doen met water. Daarom proberen we het thema 'water' zoveel mogelijk een plek te geven in een opkomst van de Dolfijnen. De Dolfijnen hebben eigen kano's waarmee ze geregeld gaan kanoën, als het weer dat toelaat. Bovendien maken ze af en toe gebruik van de lelievletten van de andere speltakken.

Tijdens een seizoen zijn er verschillende uitjes en activiteiten.
Zo hebben we rond kerst het kerst ontbijt en is er in het begin van het jaar altijd een nieuwjaarsduik waarbij we met zijn allen gaan zwemmen.
Met Pinksteren is er het pinksterkamp; een kamp met alle waterscoutinggroepen uit de regio. Dit kamp duurt ongeveer een weekend en is druk maar wel gezellig.
In de zomervakantie gaan we altijd op zomerkamp.
Dit kamp duurt een week en is enkel voor onze groep.
Op zomerkamp word het gebruikelijke (opkomst)programma afgewisseld met stukjes varen en zeilen.
Verder zijn er ergens in het voor- en najaar binnenweekenden.
Bij een binnenweekend wordt er een nachtje op het fort geslapen en vaak gaan we ergens naar toe zoals een pretpark of een museum.

De Dolfijnenspeltak bestaat uit vier vinnen en ieder vin heeft en tipper en een topper. Deze zijn samen verantwoordelijk voor het functioneren van de vin. Deze verantwoordelijkheid bestaat vooral uit het begeleiden, motiveren en aansturen van de andere Dolfijnen binnen de vin. Op deze manier worden de Toppers voorbereid op de overstap naar de orca’s en later de zeeverkenners, waar de verantwoordelijkheid en vooral zelfstandigheid groter is.