De speltak Zeeverkenners bestaat uit een groep jongens en meisjes van 11 tot 16 jaar. Het is het vervolg op de Orca's. Bij de zeeverkenners wordt op hetzelfde in gedaan als bij de orca's, alleen worden de zeeverkenners minder intensief begeleid. Daarentegen werken de zeeverkenners in bakken. Een bak bestaat uit een bootsman, kwartiermeester en hoosmaatjes. Hierbij heeft elke bak een eigen boot tot zijn beschikking. De bootsman en zijn kwartiermeester zijn de oudere en meer ervaren leden en hebben de leiding in een bak. Zij zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van hun bak. Ook hebben zij een groot aandeel in de opleiding van nieuwe leden.

zeilend Bij de Zeeverkenners leer je zeilen, roeien en wrikken. Dit gebeurt zowel spelenderwijs als doormiddel van lesgeven. Voor het zeilen en roeien maken wij net als veel zeilscholen gebruik van het CWO systeem. Hierdoor is het voor alle leden makkelijk om in het eigen tempo alles te leren. Aan wrikken wordt ook regelmatig aandacht besteed.

De Zeeverkenners maken gebruik van onze vloot lelievletten. Deze lompe stalen vletten zijn zo ontworpen dat ze voor vele doelen gebruikt kunnen worden. In de lelievletten wordt gezeild, geroeid, gewrikt en er kan buitenboordmotor achter gehangen worden. Deze boten zijn erg stabiel, stevig en veelzijdig en zijn daarom erg geschikt voor wat wij ermee doen. De boten moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Dat doen de verkenners ‘s winters zelf onder toeziend oog van de leiding.