De Wilde Vaart bestaat uit een groep jongens en meiden van 16 tot 18 jaar. Deze leeftijdsgroep wordt bij andere groepen ook wel de 'Explorers' genoemd, maar wij noemen hen graag de 'WV'. De activiteiten van de Wilde Vaart zijn vergelijkbaar met die van de Zeeverkenners, maar bij de Wilde Vaart ligt de nadruk op zelfstandigheid.Een catamaran van twee kano's.

Tijdens de opkomsten (zat 9:00-13:00) bedenkt de WV zelf hun programma, treft zelf de voorbereidingen en voeren zelf hun ideeën uit. Roei of wrikwedstrijden, het opnemen van een videoclip, het bouwen van een catamaran uit twee kano’s of zomaar een stukje zeilen, niks is te gek. De rol van de staf is bij de WV dan ook meer begeleidend. Naast de opkomsten gaat de WV ook enkele malen per jaar op kamp, op hike of op excursie. Ook bij deze activiteiten ligt de nadruk op zelfstandigheid. Zo moeten ze op kamp zelf hun kampvuur zien te regelen en zelf hun eten koken. Daarnaast doen de Wilde Vaarders ook al ervaring op met het varen met de Nieuwe Zorg. Natuurlijk wordt er bij dit alles vooral heel veel gelachen!

Slechts twee jaar mag je jezelf een WV-er noemen. Dit zijn de laatste twee jaar dat je wekelijks opkomst hebt. Van alle leden die bij de dolfijnen zijn begonnen is er bij de WV nog een selecte groep over. Deze selecte groep bestaat meestal uit een aantal vrienden / vriendinnen.