De Prins Bernhardgroep is een waterscoutinggroep, voor jongens en meisjes, die zijn thuishaven heeft in Vreeswijk. Vreeswijk is het oude schippersdorp dat is opgeslokt door Nieuwegein. Hierdoor staan we ook wel bekend als de Vreeswijkse Zeeverkenners. Iedere zaterdag hebben wij in verschillende leeftijdsgroepen opkomst. De leeftijdsgroepen (ookwel 'speltakken') zijn:

De Dolfijnen hebben van 10.30 uur tot 12.30 uur een opkomst. De Orca's, Zeeverkenners en de Wilde vaart hebben van 9.00 uur tot (12.30-13.00) uur een actief spelprogramma.

Wat doen wij

De verschillende speltakken hebben allemaal eigen programma's, maar af en toe worden er ook gezamenlijke activiteiten ondernomen. Over het algemeen hebben alle activiteiten te maken met het water: zeilen, roeien en wrikken. Dit doen wij in onze boten. Verder hebben wij kano's en een dertig meter lang vrachtschip. De "Nieuwe Zorg" gebruiken we meerdere malen per jaar voor kampen. Ieder jaar gaan we met het schip naar een andere bestemming in Nederland voor het zomerkamp. Bijvoorbeeld naar Friesland, Roermond en de Kagerplassen. Ook dient het schip in de zomer als clubhuis voor de orca's, zeeverkenners en wilde vaart. In de winter houden wij ons bezig met het onderhoud van de boten. De leden verven de boten zelf, de leiding helpt hen met het juist gebruiken van de materialen.